10.2 C
София
четвъртък, април 25, 2024
spot_img

„Каритас” търси предпазни средства за дейността си сред бедните и самотните

Българският клон на католическата организация „Каритас” отправи апел за набавянето на санитарни предпазни средства, за да могат доброволците й да продължат грижите си за бедните и самотните хора по време на разрастващата се пандемия от COVID-19.

От „Каритас“ уведомяват, че продължават техните грижи за най-уязвимите днес. Ежедневно 715 възрастни хора, бездомни и социално слаби хора от Русе, Белене, Плевен, Раковски, Житница, София, Пловдив, Малко Търново, Покрован и Веселиново получават подкрепа от медицинските сестри, социалните помощници и доброволците на „Каритас“, като им се предоставят хрни и медикаменти.

„Често страхът от това, че си сам, немощен и забравен, особено в ситуация на криза, е по-разрушителен от физическата болка. А подкрепата, дадена от сърце и с грижа и мисъл за човека до нас, може да спаси живот!“, заявяват от организацията.

Доброволците обаче имат нужда от предпазни консумативи.

За един месец са им необходими  800 бр. маски за еднократна употреба;    90 бр. маски за многократна употреба;  2800 чифта ръкавици;  2800 чифта калцуни; 77 предпазни очила;  2 650 бр. защитни облекла (медицинска мантия / престилка) и  230 бр. дезинфектанти.

От „Каритас” обявиха, че приемат дарения, както и директно на санитарни предпазни консумативи, така и парични за закупуането им на сметка:

РайфайзенБанк

    IBAN: BG71 RZBB 9155 1060 1693 15

    BIC: RZBBBGSF

    Титуляр на сметката: Каритас България

    Дарите онлайн чрез модула на сайта на Каритас.

    Изпратите SMS с текст DMS CARITAS на 17 777 на цена 1 лв. за всички мобилни оператори.

Следвай ме – Общество

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles