14.8 C
София
четвъртък, септември 19, 2024
spot_img

Кексът на баба с ябълки

Излежавате се в леглото, а от кухнята ухае на прясно изпечен сладкиш с канела. Колкото повече Ви викат да ставате, за да не закъснеете за училище, толкова повече не Ви се става.

Вкусното ухание от кухнята, където шета баба обаче Ви вдига на крака, защото тя е направила за закуска любимия Ви кекс с ябълки и канела. Такъв или подобен спомен имат мнозина от нас. Сега, с един такъв кекс с ябълки – много бърз за приготвяне, но изключително вкусен, ние ще оставим незабравим спомен в деца и внуци.  „Следвай ме“ Ви предлага една базова рецепта за него.

Поднесете го за закуска с чаша ароматно какао, чай или кафе. Тези и много други продукти за вашата трапеза можете да намерите в магазини АВАНТИ (Виж ТУК).

Продукти: яйца – 3 броя, ябълки – 3 малки или 2 големи, кисело мляко – 1 чаша, захар – 1 чаша, олио – почти пълна една чаша, брашно – 2 чаши, бакпулвер, канела – на вкус. По желание можете да сложите скълцани или смлени орехи или други ядки.

Приготвяне: Яйцата се разбиват с миксер, добавя се захарта, разбива се, следва олиото, киселото мляко. Постепенно, биейки с миксера прибавяйте брашното и бакпулвера, канелата. Добавете настърганите ябълки, които сте изстисксали, колкото е възможно от сока. Целта е да постигнете тесто с гъстотата за кекс. Ако е необходимо, добавете още малко брашно. Пече се във форма, застлана с хартия за печене. Готовността се проверява с клечка за зъби. Кексът се консумира охладен, като той остава леко сочен. Можете да го посипене с пудра захар.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Latest Articles