20.8 C
София
петък, март 29, 2024
spot_img

Концерт на „Фалмис” на открито в София

Младата танцова формация „Фалмис” ще зарадва столичани с концерт на открито в събота (19 май) на терасата на католическа енория „Свети Йосиф” в София. Началото е 19.00 часа.

Характерните банатски танци, изпълнени от потомци на банатските българи са част от честването на Рождения ден на Църквата – Петдесетница, който Западната Църква отбелязва тази година на 20 май. Час по-рано, от 18.00 ч. в храма „Свети Йосиф” ще бъдат отслужени Бдение и Света Литургия.

След артистичната проява танцьорите от „Фалмис” имат намерение да провокират публиката да се включи с настроение и участие в общо българско хоро.

Танцовата формация „Фалмис” е с художествен ръководител Светлана Караджова, която е и инициатор за основаването й. Съставът е създаден на 23 август 2016 г. към Дружеството на банатските българи в България, с цел да привлича към банатския български фолклор потомците на тази общност в столицата. За този кратък период танцорите вече имат зад гърба си не малко участия в престижни фестивали, включително и в чужбина. От скоро формация „Фалмис” има и детска танцова група.

 

Следвай ме  – Култура

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles