15.1 C
София
четвъртък, март 28, 2024
spot_img

Котарак краде обувки

Собственичката му ги връща на собствениците с обяви във Фейсбук

Стопанката на котарак, посветил битието си на престъпна дейност – среднощни кражби на обувки, създаде страница във Фейсбук в опит да поправи стореното от питомеца си, пише сп. „Пийпъл“.

Би Джей Рос от Алтуна, Пенсилвания, е създала групата в социалната мрежа в началото на месеца, за да „изобличи“ криминалната практика на едрия си черно-бял котарак Джордан – да шета по нощите, да краде съседски обувки и да се завръща у дома с необичайната си плячка.

В резултат на престъпните деяния на питомеца й стопанката вече разполага със „завидна колекция“.

Би Джей Рос обаче се надява, че чрез страницата във Фейсбук ще успее да „събере обувките със съответните им крака“. В групата, кръстена „Джордан“, жената публикува снимки на задигнатите чепици, с надеждата съседите й да си ги разпознаят и потърсят.

Откакто съществува групата, близо 3000 души са се присъединили към нея, за да са в течение на среднощните кражби на косматия престъпник.

„Миналата година той ми е носил мъртва мишка, живи и умрели змии, боклуци като празен плик от чипс, гумена ръкавица. Тази година в задния двор на къщата ми започнаха да се появяват обувки. Първоначално не им обръщах внимание и ги изхвърлях. Това обаче продължи месеци наред и майка ми предложи да запазвам обувките и да се опитам да открия собствениците им“, разказва Би Джей Рос.

Стопанката обяснява, че е снабдила Джордан с проследяващо устройство, за да документира среднощните му похождения от къща на къща на лов за оставени без надзор джапанки, обувки и маратонки.

„Тридесет и седем обувки по-късно все още нямах идея откъде ги влачи и реших да създам групата. Благодаря, че ни следвате“, пише Рос.

Стопанката е монтирала и охранителна камера в задния двор в опит да проследи как Джордан се измъква от дома и по-късно се завръща с поредната обувка в уста.

„Получавам много съобщения от цялата страна, че на фона на всичко лошо в света, Джордан носи радост на хората със своята забавна престъпна дейност и ги кара да се усмихват“, допълва стопанката.

Следвай ме – Хоби / Шоу

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles