11.1 C
София
четвъртък, април 18, 2024
spot_img

Кръводарителска акция в памет на починал младеж

Благотворителна кръводарителска акция „Усмихни сърце“ ще се проведе на 9 септември (сряда) в Отделението по трансфузионна хематология на Многопрофилната болница за активно лечение в Пазарджик, съобщиха оттам.

Кампанията е съвместна инициатива на приятелите на Георги Арнаудов и лечебното заведение. Всеки, който иска да се включи в нея, може да дари кръв в Отделението по трансфузионна хематология на болницата от 7.30 до 12.30 часа. На 9 септември се навършват три месеца, откакто 19-годишният Георги от Пазарджишкото село Паталеница си тръгна от този свят.

„Усмивката е заразителна. Тя може да се предава, но не като вирус, а като положителна емоция. Той притежаваше най-заразителната усмивка, която не слизаше от лицето му и в най-тежките моменти, когато беше болен“, написаха приятелите му в социалните мрежи.

3107 души са кръводарителите от началото на годината до края на месец август в Пазарджик. 5 юни е денят с рекорден брой доброволни кръводарители – общо за деня са 57. Тогава се проведе и акция за онкоболния Георги Арнаудов.

Следай ме – Здраве

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles