10.2 C
София
събота, април 20, 2024
spot_img

Куентин Тарантино крои книга по „Имало едно време Холивуд“

Снимка: Александра филмс

Именитият режисьор, сценарист и носител на 2 награди „Оскар“ Куентин Тарантино вече е оставил не една или две разпознаваеми следи в света на киното, а сега е готов да се разпише и с първия си литературен дебют по „Имало едно време в Холивуд“.

 Деветата му авторска продукция е на път да получи нов живот в книга… даже 2.

Киногеният вече е подписал договор с издателството HarperCollins, като първото произведение ще излезе през следващата година и ще е роман.

Той ще носи същото заглавие като филмовата продукция и ще проследи житейските пътища на двамата главни герои, въплътени на екрана от Леонардо ди Каприо и Брад Пит – залязващата уестърн звезда Рик Далтън и каскадьорът и „момче за всичко“ Клиф Бут.

Феновете ще могат отблизо да се докоснат до детайли за предисторията на героите, а освен това ще могат превъртят хронологичната лента и след събитията от филма.

„Романът ще разкрие уникалното въображение на Тарантино, като предложи на читателя свежо, игриво и изненадващо отклонение от оригиналния сюжет”, заявиха от издателството.

„Освен че съм горд да обявя „Имало едно време… в Холивуд“ като своя принос към този маргинализиран, но все пак обичан поджанр в литературата, ми е много любопитно да изследвам по-добре своите персонажи и обкръжаващия ги свят на страниците на литературна творба, която, надявам се, ще се съчетае хармонично със своя кино събрат.”, каза и самият Тарантино.

Междувременно той ще пише в съавторство с кинокритичката Полин Кейл и научнопопулярна книга под надслов Cinema Speculation, която издателите описват като „дълбоко потапяне във филмите от 70-те години, богата комбинация от есета, рецензии и лични бележки“

„Литературният талант на Куентин Тарантино е очевиден от първите му сценарии. Да видиш как неговите герои оживяват върху страниците и как непрестанно изненадва читателите си – дори онези, който знаят филмите му наизуст – е като да гледаш как виртуозен разказвач овладява нова форма и я прави своя“, каза и вицепрезидентът на HarperCollins – Ноа Ийкър.

Следвай ме – Култура

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles