4.2 C
София
четвъртък, април 18, 2024
spot_img

Купон в парка в подкрепа на кърменето

Купон на открито в подкрепа на кърменето организират Столична община, „MUSTELA” Националната асоциация „Подкрепа за кърмене“ и район „Надежда“, и с подкрепата на „DEVIN” и „Балкан Лактима”.

Той ще бъде организиран на 5 август (събота) 2017 г., от 10.00 до 13.00 часав Северния парк (главния вход). Събитието е в рамките на Световната седмица на кърменето – глобална инициатива за насърчаване, подкрепа и защита на кърменето, която се провежда от 1 до 7 август за 25-ти пореден път в световен мащаб. Мотото тази година „Подкрепяме кърменето заедно“ е насочено към постигане на 17-те Глобални цели за устойчиво развитие, поставени от световните лидери през 2015 г.

В съботния ден, всички настоящи и бъдещи майки ще имат възможност да се срещнат със сертифицирани консултанти по кърмене от Национална асоциация „Подкрепа за кърмене“ и да получат индивидуална безплатна консултация. Гостите на летния празник на кърменето могат да участват в арт-работилница за изработване на красива кутийка за бебешки съкровища, а нашите художници ще украсят всички бременни коремчета с прекрасна лятна рисунка.

Освен полезни материали с информация за кърменето и ранното детско развитие, ви очакват и много изненади от спонсорите на събитието – томбола с награди от Генералния спонсор MUSTELA, разхладителни напитки от DEVIN и Балкан Лактима.

Кърменето дава най-добрия старт в живота на бебетата и има дългосрочни ефекти както за здравето, интелектуалното развитие и благополучието на детето, така и за кърмещата майка и за обществото като цяло. Кърменето е оптималният начин за хранене на бебетата – здравословен, екологично чист, незамърсяващ околната среда, икономически изгоден. Акцентът на Световната седмица на кърменето тази година е върху това как с обединени усилия можем да работим по-добре за общото благо. Необходими са нови, работещи партньорства и политическа, медийна и обществена подкрепа, за да може кърменето да заеме своето място като най-добрия избор за храненето и развитието на бебетата.

Национална асоциация „Подкрепа за кърмене“ се включва активно в инициативите на Световната Здравна Организация и УНИЦЕФ за повече кърмени бебета в България. Целта е майките да бъдат информирани за ползите и предизвикателствата пред кърменето и да получат помощ и подкрепа за преодоляване на трудностите, свързани с началото на кърменето и по-нататък. Информацията и подкрепата, която се предоставя е съгласно най-новите препоръки на СЗО и УНИЦЕФ, базирана на последните научни достижения.

 

Следвай ме – Здраве

 

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles