18.8 C
София
сряда, април 24, 2024
spot_img

Лекари от „Пирогов” преглеждат деца в 5 града

 

Лекари от „Пирогов” ще прегележдат безплатно деца в пет града. Преглеите са в рамките на Националната програма „Детско здраве-Пирогов“, съобщиха от спешната болница.

Те ще бъдат в Сандански, Бургас, Кюстендил, Велико Търново и Разград. Първата дестинация на специалистите по програмата е в  Сандански на 13октомври. Следващият град е Бургас на 27 октомври.

На 10 ноември лекарите ще бъдат в Кюстендил,а на 24  ноември във Велико Търново. В Разград прегледите ще бъдат на 8 декември.

Прегледите ще се осъществяват след предварително записване. Задължително е да се носи допълнителна медицинска документация, ако пациентът разполага с такава.

Записванията за високоспециализираните прегледи ще се извършват на специално посочени телефони в конкретните населени места, които местана управа ще подаде към регионалните медии.

Вече 5 години водещи детски специалисти от университетската спешна болница „Пирогов“ извършват профилактини прегледи на деца, като до този момент са прегледани няколко хиляди деца от различни области в България. Лекарите, които преглеждат децата са от специалностите УНГ, хирург, ортопед-травматолог, уролог, очен, неврохирург. От тази есен към екипа от детски лекари ще има и кардиолог.

Национална Програма „Детско здраве-Пирогов“ се провежда под патронажа на Комисията по здравеопазване към Народното събрание.

 

 

Следвай ме – Здраве

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles