8.9 C
София
събота, април 20, 2024
spot_img

Лимон, чесън и коприва прeборват поленовите алергии

Раздразнена носна лигавица и упорито течащ нос или обратно – хрема, сълзене на очите, спазми в гърлото. От тези проблеми не могат да се избавят мнозина през пролетта. Те са провокирани от полените. Хестаминовите препарати, в повечето случаи помагат, но всеки медицински препарат натоварва черния дроб. Затова, преди да посегнете към таблетките опитайте някои от изпитаните народни лекове. Това важи особено, ако става въпрос за деца.

Най-напред промивайте носа с физиологичен разтвор два пъти на ден. Правете често гаргара само с вода, за да елиминирате полените.

Вечер хапнете лук и чесън със салатата, дори да не ви се яде. Те съдържат кверцетин, създаващ ефект подобно на хестамина. Това ги прави много добри антиалергени.

Цитронада с повече лимонов сок също помага, тъй като витамин С потушава проявите на алергии. Можете да започвате деня още с прясно изцеден сок от червено цвекло, моркови и краставици.

Отвараха от коприва, колкото и да е безвкусна, ще ми завери с минерали и витамини, които действат противовъзпалително и успокояват дихателните органи.

 

Следвай ме – Здраве

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles