14.1 C
София
събота, юли 27, 2024
spot_img

Мече шета близо до Ловеч (ВИДЕО)

Снимано е случайно от преминаващи на път за Априлци, любопитните да не слизат от колите, възможно е майка му да е наблизо и да нападне

Малко мече броди близо до Ловеч. То е снимано от случайно преминаващи край Априлци. Други пътници по-късно са съобщили, че са го видели на други места, но отново в района.

ВИДЕО – КЛИКНИ

https://www.facebook.com/watch/?v=1529852747596047&t=6

Пътници в автомобил са успели да направят клип, на който се вижда как Мечо прекъсва разходката си на възвишението край шосето, спира и започва да разглежда преминаващите коли. Вниманието му се спира върху спрялата току под скалата, на която е и умува какво е това нещо, което са насочили към него. След това, явно задоволило любопитството си, кафявото мече продължава пътя си и се скрива в гората. Логично е майка му да е наблизо и да наблюдава отрочето си по време на неговите първи самостоятелни разходки. Затова е добре преминаващите пътници да не излизат от колите си,за да го снимат по-добре, ако го видят отново.

Кафявите мечки често могат да бъдат забелязани в района на Априлци, тъй като популацията им се е увеличила. Когато огладнеят, те напускат гората и поемат по населените места в търсене на храна. Видът е включен в Червената книга на България и се счита за застрашен.















  

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Latest Articles