12.8 C
София
четвъртък, март 28, 2024
spot_img

Министър Ананиев разпореди карантина за Старозагорското село Паничерево

Здравният министър Кирил  Ананиев разпореди 14-дневна карантина за Старозагорското село Паничерево. То е в община Гурково.

От 00.00 часа на 15 април  се забранява влизането и излизането от него. Лицата с постоянен или настоящ адрес в село Паничерево,  които се намират извън населеното място, могат да се приберат по домовете си в срок до 20.00 часа на 15 април, се азва в заповед на министъра.

Изключения се правят само за служители на регионалните здравни инспекции, служители на органите на Министерство на вътрешните работи и медицински специалисти от центровете за спешна медицинска помощ или други лечебни заведения, фармацевти и помощник-фармацевти. Всики

Жителите на селото не могат  да напускат домовете си, освен за снабдяване с хранителни и лекарствени продукти, услуги на банки или при необходимост от медицинска помощ.При нужда от медицинска помощ, те трябва да се вързжат  по телефона с общопрактикуващия  лекар или ако нямат такъв с Регионална здравна инспекция- Стара Загора, от където ще получат указания според случая.

Дейност на територията на с. Паничерево, община Гурково, област Стара Загора, могат да осъществяват само лечебните заведения и магазините за хранителни стоки при строго спазване на санитарно-хигиенните изисквания, в т.ч. дезинфекция, проветряване и инструктаж за спазване на лична хигиена на персонала, осигуряване на лични предпазни средства и недопускане до работа на служители с прояви на остри заразни заболявания.

Влизането и излизането на автомобили, обслужващи жизнено важни дейности като водоснабдяване, електроснабдяване, снабдяване на хранителните магазини, лечебните заведения, както и оператори на електронна съобщителна мрежа, се допуска само през специално създадените пропускателни пунктове и след разрешение от органите на държавния здравен контрол и областната дирекция на Министерство на вътрешните работи.

Мерките в заповедта са в сила до изричната им отмяна или промяна.

Следвай ме – Общество

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles