17.1 C
София
събота, юли 27, 2024
spot_img

Миризми, които отблъскват котката

Както е известно, котките притежават много по-силни рецептори, отколкото човека. Сред тях е и този на обонянието. Точно на тях можете да заложите, за да не ходят те на „забранени“ места. Защото, както е известно тези домашни любимци не могат да бъдат превъзпитавани, но могат да бъдат надхитрени.

Цитрусовият аромат е най-популярното средство. За да им отрежете пътя към нежеланата мебел, например, е достатъчно да сложите коричка от лимон или портокал на пода. Ако не искате да се търкалят остатъци от храна, смесета една част лимоново масло в две части масло от розмарин, залейте сместа с един литър вода. Налейте в пулвелизатор и напръскайте помещението. Така ще го обезопасите от визитата на котката. Този метод е отличен за отказване от точене на нокти по мебелите.

Оцетът е друго средство, защото писанките никак не обичат киселите миризми. Проблемът е, че този аромат не е любим и за човека. Той е подходящ за места, които не обитаваме, например за стълбищната площадка.

Някои стопани използват сок от лук, за да отблъснат котката. Проблемът е, че самият лук е изключително опасен за животинчетата, той предизвиква смъртоносна анемия.

За да бъдат обезопасени стайните цветя, „антидотът“ е сок от грейпфрут и вода, смесени с вода. Растенията се напръскват с тях.

Ментата е истински ужас за котките. Една саксийка с нея сред другите върши чудеса.

И най-важното: Домашните любимци от този вид имат нужда от саксийка с котешка трева. Тя им е необходима, за да прочистват стомахчетата си от погълнатите с близанетго косми.

Следвай ме – У дома

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Latest Articles