15.8 C
София
петък, април 26, 2024
spot_img

Морковени сладки с фурми (постни)

По време на пости мнозина се безпокоят, че няма с какво да почерпят съседката, когато дойде на кафе, няма и какво да предложат на съпруга за чая, кого за първи път са го придумали да съблюдава Великденските пости.  Най-напред уточняваме, че постите не се изчерпват само с ограничаването на храните от животински произход. Нещо повече, това ограничение е само спомагателно. Но тъй като мнозина продължават да се безпокоят какво да предложат към кафето в този период, „Следвай им” подсказва – морковени постни сладки с фурми. Впрочем, те са подходящи за хората, избрали веганския режим на хранене, тъй като в тях няма нито грам белък, нито захар в тях  всичката сладост е от сухите плодове. Освен това, продуктите в тези сладки, са много полезни за добрата работа на сърцето. Предлаганата рецепта е за 10 топчета. Увеличете реципрочно продуктте, ако искате да приготвите повече.

Продукти: Моров, голям, – 1 брой, фурми – 150 г, орехи – 250 г, стафиди – 50 г, мандаринови или портокалоди корички – 1 ½ супена лъжица, канела – ¼ чаена лъжчка, джинджифил – ¼ чаена лъжичка, мускатово орехче – ¼ чаена лъжичка, кокосови стълготини – 50 г, кокосово масло – 2 малки лъжици.

Приготвяне: Тези сладки отнемат не повече от 35 минути. Морковът се настъргва на ренде. Мандаринените корички, орехите и фурмите се разбиват в брендера. Слет това всички съставки се слагат в брендера (с изключение на кокосовите стърготини) и се смилат. Накрая се прибавя кокосовото маслото, разбъркването продължава с брендера на по-бавни обороти или на ръка. С влажни ръце се оформят малки топчета. Овалват се в стърготините. Слагат се върху пергаментова хартия и се полагат в хладилника за два часа.

Следвай ме – Кухня

Още по-вкусно с АВАНТИ, ТУК

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles