8.8 C
София
понеделник, април 22, 2024
spot_img

Мотористи от Sofia Riders дариха кръв във ВМА

Представители на най-голямата мотоорганизация в България Sofia Riders подкрепиха кръводарителската акция на Военно-медицинска академия, организирана в Световния ден на кръводарителя – 14 юни. Тази година кампанията е под мотото „Помисли за другите. Дари кръв. Сподели живот”.

„На този ден трябва да благодарим на всички доброволни и безвъзмездни кръводарители, благодарение на които националната трансфузионна система успява да осигури болниците, респективно пациентите с кръв и кръвни биопродукти”, коментира началникът на Центъра по трансфузионна хематология на ВМА полк. проф. Румен Попов.

Той сподели, че през последните години в Кръвния център на ВМА прави впечатление една добра тенденция. Все повече млади хора идват да даряват кръв безвъзмездно, защото чувстват този акт, като необходимост.

„Често пъти даряваме в полза на някого. В групата на Sofia Riders редовно има призиви за кръводаряване в полза на някой пострадал моторист, роднина или близък   Този път се опитваме да направим нещо в полза на всички, не за определен човек”, каза Георги Боянов, представител на  мотоорганизацията.

Това е поредната кампания за насърчаване на безвъзмездното кръводаряване, организирана от ВМА. Извън днешната акция, всеки желаещ да кръводари, може да го направи всеки ден, от 08.00 до 17.00 часа.

 

 

Следвай ме – Здраве

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles