20.4 C
София
четвъртък, март 28, 2024
spot_img

Набират проекти по програма за заетост на хора с увреждания

Агенцията за хората с увреждания започва да набира проекти по Националната програма за заетост на хората с увреждания от 13 юли. Това съобщиха от Министерството на труда и социалната политика.  Основната й цел е да насърчи и подпомогне работодателите при създаването на работни места за такива хора, както и да повиши  техните знания и умения.

Кандидатите могат да получат до 10 000 лв. субсидия за  осигуряване на достъп за хора с увреждания до съществуващи или новоразкрити работни места. Същата сума е предвидена и за финансиране на проекти за приспособяване на съществуващи работни места за хора с увреждания и за оборудване на нови, съответстващи на характера на тяхното заболяване. За квалификация и преквалификация, съответно обучение за професионално и служебно развитие за лица с трайни увреждания в трудоспособна възраст субсидията е до 1000 лв. на лице с трайно увреждане.

Конкурсната документация може да се намери на интернет страницата на Агенцията за хората с увреждания на следния линк:  ttps://ahu.mlsp.government.bg/portal/page/83. Крайният срок за подаване на проекти е 17.30 часа на  17.08.2020 г.

Следвай ме – Общество

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles