31.8 C
София
петък, юли 12, 2024
spot_img

Национален „Поход за Семейството“ в три града

Той ще се проведе днес, 15 юни, в София, Варна и Пловдив, подкрепен е от Св. синода на БПЦ, Епископската конференция на Католическата църква и националният алианс „Български обединени църкви“

Националният „Поход за Семейството“ ще се проведе в три града днес, на 15 юни, съобщиха от едноименната асоциация. Инициативата вече е традиционна.

В София той ще тръгне в 16.00 ч. от Народния театър „Иван Вазов“, във Варна началото е също от 16.00 ч. от сцена „Раковина“ в Морската градина, а в Пловдив е от 18.00 ч. на площад „Аптека Марица“.

Събитието е в подкрепа на брака между мъж и жена. Освен традиционните шествия, организаторите са подготвили и концертни програми, казаха от асоциацията. То е подкрепено е от Св. Синод на БПЦ, Епископската конференция на Католическата църква и националният алианс „Български обединени църкви“.

„Походът за семейството е най-позитивното събитие през годината, защото от една страна е радостен празник и забавление за участниците, а от друга – чрез него се отправя силно и ясно послание в подкрепа на брака, семейството, родителите и децата – цялата основа на обществото ни“, заяви Ивайло Тинчев, национален координатор на инициативата и председател на Управителния съвет на Национална асоциация „Поход за Семейството“. Днес в България всяко пето дете живее само с един родител. Младите сключват брак все по-рядко и често губят най-ценните и най-прекрасните години от живота си във взаимоотношения без дългосрочно обвързване. Личният и семейният морал са паднали до изключително ниско ниво. Това е разрушително за обществото ни. Затова се събираме – за да изразим недвусмислено, че не само искаме промяна, а и самите ние можем да бъдем чаканата промяна, която е нужна на родината ни, за да се запази, умножи и просъществува народа ни в бъдеще въобще.“, допълни той.

Националният „Поход за Семейството“ започва като събитие през 2018 година, едновременно в петте най-големи български града – София, Пловдив, Варна, Бургас и Русе – и от тогава насам, по възможност, се провежда веднъж годишно, през месец юни, отново във всеки един от тези градове.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Latest Articles