20.8 C
София
петък, март 29, 2024
spot_img

Незрящ от наше сиропиталище трети в „Гласът на Франция“

Незрящият Венсан Винел се класира на трето място в риалити шоуто „Гласът на Франция”. На първо място е Лизандро Кукси, а на второ италианецът Никола Каваларо.

Венсан Винел е роден в България и е изоставен от майка си в сиропиталище още като бебе. Независимо, че е бил с отказани родителски права, никоя българска двойка не е искала да го вземе, защото е сляп. Щастието му се усмихнало, когато в сиропиталището, където бил отглеждан, дошло френско семейство и го осиновило без да се смущава от недъга му. Нещо повече, новите му родители забелязали скоро неговата музикална дарба и му наели учители по пиано, солфеж и пеене.

Венсан бил поканен да участва в риалити шоуто „Гласът на Франция”, след като сътрудничка на продукцията го видяла случайно да свири на роял, поставен за забавление на пътниците в чакалнята на една френска гара.

Първоначално той е завършил училище за акордьори на пиана, а след това учи радиожурналистика.

Във всички свои интервюта Венсан посочва като причина за успехите си своите осиновители Брижит и Жан-Мишел, за които казва, че всяка са го насърчавали и подкрепяли във всичко.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles