6.7 C
София
четвъртък, април 18, 2024
spot_img

Нещата, които мъжете харесват в жените. Кои са те?

Има жени, които демонстрират поведение на истински дами, но не са харесвани от силния пол. Има и други, които са семпли, но им се „лепят“. Тук не само съдбата има пръст, но и някои неща, които мъжете много харесват. Ето кои са те:

Спонтанността – тя се смята за черта, характерна за тийнеийджърите. Мъжът, дори на 30 години, няма нищо против да чуе предложение от типа на: „Хайде да отидем на кино, да си вземем по.задни места и да се целуваме….“ Това ще му хареса дори да сте вече женени.

Уязвимостта – харесвана е много от силния пол. Този факт трудно ще приемат жените, които жънат успехи в кариерата. Изкачвайки се по служебната стълбица, те могат да превърнат категоричността, остротата и планираността в свои отличителни черти. Такива жени мъжете възприемат като „акули“. Затова, тези дами трябва да се опитат да запазят баланс и да дават шанс на силния пол да се чувства наистина силен, тоест да им бъде позволено да демонстрират, че са покровители на слабия по природа пол и решенията вземат те. Накратко, мъжете биват привличани от нежността и беззащитността. Затова не се бойте да им я демонстрирате. Ще спечелите.

Готовността да се помогне – всеки път, когато отивате на благотворително събитие, поканете и своя партньор. Британско списание за психология и поведенчески нагласни направило проучване, което установило, че жените, които помагат на другите са по-привлекателни за отсрещния пол.  Алтруизмът им вдъхва доверие и подсъзнателно сигнализира на мъжете, че могат да им доверят продължаването на рода.

Игривото поведение – тук няма нищо ново. Мъжът всякога се чувства ловец, малко игра изостря желанието му.

Външното сходство – Съществува теория, че мъжете биват привличани от жени с определени пропорции. На практика те се влюбват в такива, които по нещо приличат на тях. Съществува дори понятието хомогамия – склонността да си избереш половинка, притежаваща някакви външни сходства с теб самия. Тази теория противоречи напълно на другата – за привличането на противоположностите. Психолозите все още не се обзалагат на бас за една от двете.

Заразителният смях – „Усмивката казва колкото хиляда думи, а щастливият и заразителен смях отвежда мъжа бързо в спалнята“, казва Мария Софоклис, доктор на психологическите науките в университета в Базел (Швейцария). Тя твърди, че женският смях възбужда мъжете на подсъзнателно ниво, защото го свързват със звучите, които издават жените по време на секс.

 

Следвай ме – Стил

 

 

 

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles