10.2 C
София
петък, март 29, 2024
spot_img

Не изхвърляйте самотния чорап, полезен е

Случвало ви се е да остане един чорап от чифта – дали на детето или на съпруга, или дори ваш. Естествената реакция е да изхвърлим и оцелелия, та дори той да е напълно запазен.

Вярно, чорапите са загадъчни вещи, които имат необяснимото свойство единият от тях да изчезва. Оцелелият пък, постоянно попада пред погледа и ни дразни с присъствието си. Точно него не бива да изхвърляте. Той може да сврши немалко работа в домакинството.

Най-напред в него можете да съхранявате дребни предмети по време на пътуване. Например, сувенири, без които не можете да тръгнете на път, любимите дребни играчки на хлапето и какво ли още не. Ако ги съберете в оцелелия чорап, те ще бъдат на едно място, няма да се разпиляват в багажа, но и ще бъдат съхранени от нараняване. Става и за събиране на гайк и болтове, които все се губят в чекмеджето с инструментите.

Въпросния самотен чорап върши отлична работа като предпазно средство срещу одраскване и на скъпите ви дамски обувки, които ще ви потрябват за официална вечеря на мястото, където отивате. Просто, напъхайте „носовете” им в него.

Ароматните топчета и треви за парфюмиране на шкафа могат да се запилеят някъде. И тук на помощ идва самотният чорап. Напъхани  него, те ще излъчват приятната си миризма, но и няма да изчезнат в тъмната дупка, която със сигурност има във всеки дом.

Децата ви събират всякакви дреби пластмасои играчки с любими герои, които големите хипервериги дават срещу покупки за определена сума. Малките не се разделят и със ситните предмети от шоколадовите яйца. Пак чорапът ще ви помогне да ги научите да си прибират дреболиите в него.

Впрочем, този самотник може да се превърне в идеален елемент от подаръка, ако той е бутилка вино. Отрязан по подходящ начин и нахлузен на шишето, сувенирът определено ще направи впечатление.

Ако не ви харесват тези идеи, не бързайте на изхвърляте самотният чорап. Пощадете го! С успех можете да му отредите ролята на чистач. От него става идеално парцалче за почистване на прах. Ако пък ви се наложи да боядисвате нещо, нахлузете го върху пантофите или обувките, за да ги предпазите от случайно капнала боя.

В чистия чорап можете да сложите малко котешка трева, да го завържете и така да осигурите забавление на вашето коте за цял ден.

Следвай ме – У дома

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles