-0.2 C
София
петък, април 19, 2024
spot_img

Не слагайте тези храни в микровълновата фурна

Налага ви се да притоплите останало ястие в микровълновата фурна. Има обаче някои храни, които се променят под лъчите в микровълновата фурна. Внимавайте с тях и не ги топлете там.

Каналът „Top Of The Tops“ във vbox7 ни казва кои точно са те.

Целина

Целината е чудесна полезна съставка за супа, но само ако я консумирате непосредствено след като сте я приготвили. Целината съдържа нитрати, които след претопляне се превръщат в токсични нитрити и канцерогенни нитрозамини. Ако имате останала крем супа от целина, опитайте да я ядете без да я претопляте, ще се учудите  колко е вкусна дори и студена.

Яйца

Сигурно не ви се налага често да подгрявате бърканите си яйца или омлет, но все пакт трябва да знаете, че след претопляне яйцата стават токсични.

По-добре е да ги добавите към сандвич или салата. Тогава няма да се налага да ги претопляте или да ги изхвърляте.

Спанак

Много хора, които спазват здравословна диета, обичат спанака, защото той съдържа много витамини и минерали. Но също като целината, спанакът е пълен с нитрати, които след претопляне стават нитрити и нитрозамини.

Използвайте спанак за смутита, сандвичи или салати и ще получите максимални ползи без никаква вреда.

Гъби

Гъбите са трудни за храносмилане и въпреки високото съдържание на протеини, витамини и аминокиселини, те не се усвояват добре от организма. И ако претопляте остатъците от ризото, проблемът ще се влоши още повече – протеиновият състав на гъбите се променя и това причинява болки в стомаха и подуване на стомаха. Ако имате останало ястие, което съдържа гъби, може да го претоплите на фурната за около 170 градуса. 

Картофи

Претоплените картофи губят вкуса и ползите си за здравето и дори могат да доведат до натравяне, ако се съхраняват във фолио на стайна температура. По-добре е веднага да ядете картофеното пюре и пържените картофи. Ако са ви останатли варени картофи, просто ги добавете към салатата си.

Следвай ме – У дома

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles