20.8 C
София
петък, март 29, 2024
spot_img

Нови девет случая на коронавирус у нас

Нови девет случая на коронавирус са установени у нас, съобщи началникът на Националния оперативен щаб ген.-майор проф. Венцислав Мутафчийски. Те са от общо изследвани 99 проби. Хората са от различни възрастови групи,  всички са от София. Има и четирима от тези, които са били под карантина в Белодробната болница. Двама са от проби на кандидатствали за Военно-медицинска академия, допълни началникът на щаба. Той подчерта, че четирима от устаовените са били без никакви клинични оплаквания.

По думите му лекарката, която е пътувала на конгреси в Испания и Великобритания  е в леко състояние, но контактувалата с нея жена, която я е придружавала е в тежко.

Така, към момента установените инфектирани с covid-19 в България са 16 човека, от които едината почина вчера в „Пирогов”.

Очаква се във ВМА да пристигнат двама от установените. Другите двама се издирват с помощта на РЗИ и ще бъдат хоспитализирани.

Установени във ВМА със сигурност ще пристигнат във  ВМА.

Пробата на футболиста от „Левски” още не е готова.

Проф. Тодор Кантарджиев, заметник-началнк на щаба и директор на Националния център по заразни болести препоръча възрастните хора да приемат повече витамини – С, D и цинк. Той препоръча още чести проветрявания.

В момента се водят преговори с фирмите за доставка на дихателни апарати. Днес са поръчани 200 апарата, които трябва да пристигнат към месец май. Имаме уверене, че ще получим още 30 на  по-скорошен етап, каза ген.-майор проф. Мутафчийски.

Следвай ме – Здраве

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles