8.3 C
София
четвъртък, април 25, 2024
spot_img

Общински съветник в Бурас дари кувьоз на болница

Общинският съветник в Бургас Константин Бачийски дари на Университетската болница в града нов кувьоз – апарат, който спасява живота на недоносените бебета. От години той заделя заплатата си от общинския съвет за каузата „Повече здраве за Бургас“. Апаратът пристигна миналата седмица, а днес бе пуснат в употреба в присъствието на дарителя. Той е много висок клас, един от последните модели на Dräger – Isolette С2000.

„Той е надежден и може да бъде използван много дълго време, както и да бъде надграждан с допълнителни екстри”, подчерта началникът на Отделението по неонатология д-р Стилияна Томова. В кувьоза веднага бе настанена малката Йоана – едно от 20-те недоносени бебета, родени в болницата.

„Дарението на г-н Бачийски е много ценно за нас. Ценно заради жеста и човешкото отношение, ценно и заради факта, че като държавна болница с много отделения трудно успяваме постоянно да обновяваме апаратурата си“, подчерта изпълнителният директор на лечебното заведение д-р Бойко Миразчийски.

Константин Бачийски е втори мандат общински съветник в Общински съвет – Бургас, избран от партия „Средна европейска класа“.

 

Следвай ме – Здраве

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles