Окончателно: Избори на 27 октомври

Президентът Румен Радев подписа указа за назначаване на поредното служебно правителство

Президентът Румен Радев подписа два указа тази сутрин. Единият е за предсрочните избори за Народно събрание, те ще са на 27 октомври. С другият държавният глава назначава поредното служебно правителство, за чиито състав „Следвай ме“ писа вчера (виж ТУК).

Държавният глава Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще присъстват на церемонията по полагане на клетва от служебното правителство, която ще се състои днес в Народното събрание, информираха още от прессекретариата.

Вчера определеният за кандидат за служебен министър-председател и настоящ такъв Димитър Главчев представи структура и състав на служебно правителство пред президента Румен Радев. В кабинета има три промени – нови министри на външните работи, на вътрешните работи, както и на транспорта и съобщенията.

Това е вторият опит да бъде назначен служебен кабинет, след като точно преди седмица Радев отказа да подпише указа за назначаване на служебното правителство, предложено от тогавашния кандидат за служебен премиер Горица Грънчарова–Кожарева. Причината бе отказът ѝ да смени служебния министър на вътрешните работи Калин Стоянов.

Exit mobile version