9.7 C
София
четвъртък, април 25, 2024
spot_img

Опреснителни курсове в БЧК по първа долекарска помощ на пътя

БЧК организира опреснителен еднодневен курс по първа долекарска помощ на пътя при пътно-транспортни произшествия, съобщиха от там. Той ще се проведе на 8-ми този месец в София в Световния ден на първата помощ, който по предложение на Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец, от 2000 година се отбелязва всяка втора събота на месец септември.

„Събитието има за цел да акцентира върху приноса на доброволците, обучени по първа помощ, които спасяват човешкия живот, без да правят разлика между хората по пол, етническа принадлежност, раса, възраст, образование“, обясних а от БЧК.

Опреснителният курс ще се проведе в Центъра за обучение по първа помощ (бул. „Дондуков” № 61), от 10.00 часа и ще бъде безплатен. Водачите на МПС, които искат да се включаят в него, трябва да се запишат предварително на тел.: 02/81 22 822 най-късно до 5 септември (сряда).

В 12.00 ч. всички участници в обучението, хванати за ръце, ще образуват традиционната за този ден спасителна верига при оказване на първа помощ.

На Централна автогара София, от 10.00 часа, доброволци ще раздават на водачите на автобуси и на пътниците информационни материали със съвети как да помогнем при пътнотранспортно произшествие.

В парк ”Гео Милев”, от 10,30 до 12,00 часа, доброволци на БМЧК-София ще направят демонстрации по оказване на първа помощ за спасяване на пострадали и ще раздават информационни материали.

Темата за злополуките на пътя е изключително актуална – всяка седмица в България загиват повече от 15 души, а над 150 са пострадалите с тежки травми, някои от които остават инвалиди за цял живот.

 

Следвай ме – Здраве

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles