17.1 C
София
събота, юли 27, 2024
spot_img

Осъдиха община Пловдив за паднало дърво

Пострадалият мъж, който едва не загина спечели иск за 30 000 лева, в болницата поискали да си плати консумативите за операцията

Община Пловдив е осъдена да плати 30 000 лева по иск на мъж, който заведе дело срещу нея за паднало дърво, което едва не го уби, съобщиха от съда.

Инцидентът се е случил през месец март миналата година по време на разразила се буря. Велко Генчев вървял кротко по тротоара към дома си, когато дървесната маса се е стоварила върху него. По-късно в болницата поискали семейството на пострадалия да плати консумавитите за ортопедичната операция, за които то едва събрало парите. След хирургичната интервенция той се придвижва с помощта на патерици. По думите на съпругата му Марияна Генчева за въпросното дърво преди инцидента многократно за подавани сигнали, но напразно.

„Присъденото обезщетение е 30 000 лева. Решението все още не е окончателно, разбрах, че Общината ще обжалва”, казва тя пред NOVA. Велко Генчев пък допълва, че в града все още не се взимат мерки по отношение на опасните дървета. От общината заявяват, че действително ще обжалват решението пред Аперативния съд в Пловдив.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Latest Articles