20.8 C
София
петък, март 29, 2024
spot_img

Отново безплатни прегледи за рак на дебелото черво в София

Поради големия интерес от страна на пациентите Университетската специализирана болница за онкологични заболявания (УСБАЛО) ще продължи безплатните прегледи за рак на дебелото черво. Те започнаха на 22 май и приключиха на 21 юни. Специалистите в лечебното заведение обаче ще продължат кампанията като преглеждат пациенти с онкологични проблеми не само на дебелото черво, но и на останалите органи от храносмилателната система – хранопровод, стомах, дванайсетопръстник, жлъчен мехур, тънки черва. Консултациите ще се извършват всеки четвъртък от 14.00-17.00 ч. в 130 кабинет от 12 юли нататък. Предварителни записвания се правят за всяка седмица на следния телефон: 02/ 8076299.

За консултациите не е нужно пациентите да са здравно осигурени, нито да имат направление, но трябва да носят със себе си всякаква медицинска документация, с която разполагат по случая – изследвания, рецепти, др.

Във връзка с интереса към рака на дебелото черво в „Училище за пациенти“ на УСБАЛО ще се проведе и лекция на тема „Препоръчителен режим и начин на живот след операция при рак на дебелото черво“. Тя ще се състои на 10 юли (вторник) от 14.00 ч. Лектор ще бъде д-р Ева Диманова.

 

Следвай ме – Здраве

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles