-0.2 C
София
петък, април 19, 2024
spot_img

Патриарх Неофит подпомогна 35 наводнени домакинства в Батановци

Патриарх Неофит, който е и Софийски митрополит подпомогна 35 наводнени домакинства в градчето Батановци, съобщиха от Софийската митрополия. Това са най-засегнатите семейства от бедствието.

С лични средства на Светейшия всяко от тях получи по два кашона – основни хранителни продукти и препарати за почистване от първа необходимост.

Дарението беше по повод именния ден на патриарх Неофит, който се пада на 21 януари. Тази година той отказа прием, както и подаръци предвид пандемията, но отправи молба към хората, които искат да го поздравят, да се молят за по-скорошното преодоляване на пандемията. Хуманитарните пакети от Светейшия бяха предоставени на нуждаещите се от викарийния епископ Поликарп и столични свещеници, които отслужиха молитва и маслосвет за здраве и благословение на хората от Батановци.

В благотворителната акция с помощ се включиха и енориаши – доброволци от софийския храм «Рождество Христово».  По време на посещението си  епископ Поликарп увери, че Светата митрополия в лицето на Негово Светейшество ще направи всичко възможно храмът „Успение Богородично“, който в момента се изгражда, да бъде завършен и осветен до края на годината. Жителите на градчето изразиха своята лична благодарност за оказания жест от страна на патриарх Неофит.

Следвай ме – Вяра

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles