13.8 C
София
сряда, април 24, 2024
spot_img

Петте основни грешки по време на диета

След заседяването вкъщи по време на извънредното положение, и предстоящия евентуалния плаж за тези, които не се страхуват от инфекции, проблем се явяват натрупаните килограми. Не малко дами, пък и мъже, отсега се опитват да влязат в добра форма, но това им се отдава трудно, макар и да ходят на фитнес и да ограничават някои храни, а менюто им да подбрано и съчетано прецизно.

Оказва се, че проблемът за неуспеха е в допусканите малки грешки, за които въобще не подозираме.

Диетологът Сузи Бюрел посочва петте основни от тях.

Първа грешка: Ядем повече заради тренировките

Ако тренираме сме напълно наясно, че разходът на енергия ни се увеличава. Това обаче е подвеждащо, тъй като една тренировка рядко гори повече от 400 kcal. Допълнителните калории обаче лесно неутрализират постигнатото и да направим така, че все едно не сме спортували изобщо.

Втора грешка: Храним се в грешното време

Тялото ни гори повече калории през първата част на деня. Това означава, че е по-добре повечето храна да я приемаме именно тогава. Вечерите в 20 или 21 ч. може да се окажат пречка пред отслабването.

Трета грешка: Самоизцеждате се

Когато искаме резултати, ги искаме бързо. Затова сме склонни да приемаме твърде малко калории и да спортуваме твърде усилено. Е, не точно така работи тялото. Не забравяйте за неговите механизми, които ще го накарат да пести енергия и в този смисъл и мазнини.

Четвърта грешка: Купувате грешните храни

Извънредното положение повлия зле на формата на много от нас. Дори и да се запасявате с храни, нека да са здравословни – замразени зеленчуци, плодове, яйца.

Пета грешка: Приемате скрити калории

Едни от най-калоричните храни, които спират прогреса ви, са сосовете – кетчуп, горчица, барбекю. Пробвайте да овкусявате храната си със сухи или сезонни пресни подправки, вместо с готови сосове.

Следвай ме – Стил

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles