10.5 C
София
четвъртък, април 25, 2024
spot_img

Пилешки гърди, запарени в мляко

От: Наталия Илиева

Пилешкото, запарено в мляко, както и всяко друго крекхо птиче месо, е изключително диетичен начин на приготвяне. Това обаче съвсе не е за сметка на вкуса на ястието. Освен това, тази технология на готвене не изисква много време. Независимо, че месото престоява запарено, няма опасност да се развали докато се приготвя.

Продукти: пилешки гърди – 500 – 600 г, прясно краве мляко – 1 л, сол – 0,5 супена лъжица, черен пипер1 чаена лъжичка, червен пипер – 1 чаена лъжичка, куркума – 1 чаена лъжичка, къри – 0,5 чаена лъжичка. Ако не обичате къри, можете да замените тази съставка с розмарин.

Приготвяне: Пилешките гърди се измиват и подсушават. Подправките, с изключение на солта, се смилат и смесват, разбъркват се. С тях се намазват от всички страни пилешките гърди и се оставят да половин час, за да поемат ароматите. Млякото се кипва в дълбока тенджера, оставя се да заври. Подсолява се, след като се свали от огъня. Слагаме месото в тенджерата. Връщаме отново на огъня и изчакваме млякото с гърдите да заври. Вари се около 3-5 минути. Съдът се отмества от котлона, захлупва се с похлупак и се увива плътно в одеало, може и в две. Оставя се да престои за 3 – 4 часа, докато изстине. Месото се изважда от тенджерата, а млякото се прецежда през гевгир, може да се консумира. Гърдите се пекат 10-15 минути, докато се получи златиста коричка, но могат да се консумират и без запичане.

 

Следвай ме – Гурме

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles