2.7 C
София
петък, април 19, 2024
spot_img

Пилешко руло със сушени кайсии и ананас

Пилешко руло със сушени кайсии и ананас – звучи необичайно за българския вкус. Това обаче е изключително вкусно блюдо  твърде добре съчетани компоненти независимо, че става дума за плодове.

Отлично качество за вашата трапеза

Това руло може да се консумира и като основно блюдо, но и като предястие. Преимуществото му е, че месото не е мазно, което го прави напълно подходящо за хора, които са предприели диета. Ястието се комбинира с всички видове сухи вина, както и с по-тежки червени. Продукти на изгодни за вас цени и с отлично качество можете да намерите във веригата магазини АВАНТИ. Вижте ТУК и ТУК къде са те.

Ястието се комбинира с всички видове сухи вина, както и с по-тежки червени. Продукти на изгодни за вас цени и с отлично качество можете да намерите във веригата магазини АВАНТИ. Вижте ТУК и ТУК къде са те.

Продукти: майонеза, ананас – 50 г, сушен чесън на прах – щипка, пилешки гърди без кост – 2 броя, сол – на вкус, сушени кайсии – 40 г, перен пипер смлян – на вкус, лютив сос от типа на чили – 1 чаена лъжичка, сметана.

Приготвяне:  Пилешките гърди се измиват и подсушават. Едните се пълнят с кайсиите и лютивия сос, а другите – с ананас. Подсушенто месо се разрязва по средата на половинки. Посолява се и се опиперва от двете страни. В едните гърди, в средата сложете нарязаният ананас, майонезата и лютивия сос.  В другите вместо ананас – кайсии. Сложете ги в тавата за печене. Залейте със смес от сметана и лютив сос, приготвен в пропорции 3:1. Сложете любимите подправки. Печете около 45 минути при 180 градуса.

Ако не успеете да завиете добре пилешките гърди под формата на руло, то можете да прихванете краищата с клечки за зъби или да завържете с по-дебел конец, който след изпичането да махнете.

Следвай ме – Гурме

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles