10 C
София
вторник, април 23, 2024
spot_img

Плисе на асиметрични кройки завладя модния сезон

Плисето присъства неизменно в колекциите на водещите дизайнери във всеки един сезон. Това лято обаче световните модни марки го предлагат в много текстурни и цветни решения, които променят традиционната представа за него.

Да се носи плисе обаче не е проста работа, това е изкуство.

Полата – най-традиционният предмет от дрехите, която разкрасяват с плисиране. Това лято наред с мини и миди плисирани поли, са актуални плисираните елементи или цели изделия от кожа, сатен, памукът и ламе. При това плисировката не е права, а се вие в причудливи фигури. Като допълнение се явяват асиметричните кройки и необикновените декоративни детайли. Освен това, полата може да бъде с фото-щампа – геометрична, цветна или в стил поп арт.

Плисираната рокля – необичайно, но този сезон тя е в спортен стил и се носи с ниски сандали. Материите са памук и коприна. За поклонничките на необикновените стилистични решения дизайнерите предлагат няколко пласта плисе един върху друг, но разположени асиметрично и на различни дължини. В този случай материята задължително е коприна. Тоалетът определено е официален.

Топове и блузи – когато са с плисе, те представляват чудесна възможност да бъдат допълнени с него друго в различни стилистични вариации. Така, от един тоалет, с подходящо съчетание или съчетания, една дама може да получи два, че и повече.  Такова плисирано облекло се допълва чудесно от тесен панталон или пола, семпла чанта и обувки. То е подходящо за всяка част от денонощието.

Модни това лято са и плисираните блузки с ламе, каквито се носеха през 80-е. Аксесоарите за тях също могат да бъдат блестящи. Модата а’ла 80-е обича блясъка на границата с кича.

 

 

 

 

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles