10.2 C
София
петък, март 29, 2024
spot_img

Постна яхния с картофи

Рубрика: Вкусно по време на пости

По време на постите, когато цялото семейство ги спазва, много домакини изпадат в паника, че менюто ще е еднообразно, ще се ограничи само в сферата на варивата и хлебните изделия. Има обаче стари български рецепти, които не само засищат, но са и много вкусни.

„Следвай ме” ви предлага една от тях, с нея слагаме началото на поредицата „Вкусно по време на пости”. Богородичните пости не са така строги откъм хранителен режим, както великденските, например. В неделя е позволено да се сервира чаша вино. За вашата трапеза можете да напазарувате изгодно стоки с отлично качество от магазини АВАНТИ (ТУК).

Продукти:  картофи 600 г  (5-6 бр., големи), моркови – 1 голям или 2 малки, кромид лук – 1 голяма глава, грах – 1 консерва от 200 г, чушка – 1 брой, сол – на вкус, магданоз – на вкус, олио – ½ кафена чаша.  По желане може да се прибави 1 нарязан домат.

Приготвяне: В олиото се запържват за кратко нарязаният лук и моркови, прибавят се картофите, нарязани на едри парчета и чушките, заливат се с 1 ½ водна чаша гореща вода и се задушава под похлупак за около 5 минути. Прибавя се грахът и се посолява. Тук е мястото и на обеления и нарязан домат, ако решите да сложите. След това похлупакът се открехва и се вари още четвърт час до омекване на картофите. След като се махне от огъня, се прибавя нарязан магданоз.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles