5.8 C
София
петък, април 19, 2024
spot_img

Представят най-добрите британски университети

Изложението ще се състои на 20 октомври в хотел „Балкан” – София

Изложението „Study UK”, което ще се състои на 20 октомври в хотел „Балкан” в София ще представи някои от най-добрите университети от Обединеното кралство.

Пет от тях са от престижното обединение Russel Group на водещи университети с мащабна изследователска дейност, високи стандарди за качество на образованието и активни връзки с бизнеса: University College London, Cardiff University, The University of Manchester, University of Bristol, University of Sheffield.

В специалната зона Life in the UK ще можете да разговаряте с българи, които са завършили британски университети, за да научите повече за живота в Обединеното кралство и техните съвети за обучението ви там.

Освен това, експертите от изпитния отдел на Британски съвет ще ви консултират за теста по английски IELTS, който е необходим при кандидатстването.

Какво ще се промени заради Брекзит?

Кандидатите от Европейския съюз, които започват обучението си през 2019/2020 академична година, ще продължат да ползват статут на местни студенти по отношение на таксите за обучение (home fee status). Това означава, че ще заплащат същите такси като тези на студентите от Великобритания.

Това се отнася за пълния период на съответния курс на обучение, дори той да приключва след като Обединеното кралство вече е напуснало ЕС.

Изложението е безплатно, но е необходимо да се регистрирате онлайн. Ето как става това (ТУК). Един от регистриралите се ще спечели безплатен курс и безплатно явяване на изпита IELTS.

 

Следвай ме – Общество

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles