20.4 C
София
четвъртък, март 28, 2024
spot_img

Продават автомобил на Тодор Живков

Машината, в която се е возил бившият Първи, се търгува за 12 000 евро

Международен сайт за редки машини пусна за продажба автомобил, който е возил бившият ни комунистически първи държавник Тодор Живков, съобщи бТВ.

Става дума за автомобил Mercedes-Benz S-Class (W126), който е бил на служба в Националната служба за охрана (НСО). Синият луксозен седан е произведен през 1983 година и е от версията 500 SEL Твърди се, че бронираната кола е с бивш собственик НСО, а на посоченият телефон, посредник уверява кандидатите, че в нея се е возил Тодор Живков.

До 2019 година колата остава в гаражите на НСО, което означава, че състоянието й най-вероятно е доста добро. Возилото струва 12 хил. евро, като в обявата пише, че цената е по-ниска заради забележки по външния вид, но като цяло автомобилът е в прекрасно технически състояние.

На същото място се продава и бронираната кола, в която последно се е возил президентът Георги Първанов.

Бронираната S-класа на Тодор Живков е купена на търг от НСО през 2019 г, заедно с други бронирани коли, обясняват от автокъщата.

Пенсионирания шофьор на НСО Стефан Мадев ги разпознава.

„Последно возеше прокурора Никола Филчев, преди това президента Петър Стоянов, преди него Петър Младенов и преди това Тодор Живков. Но той е много освежен, а другият го наследи президентът Първанов и в частност съм го карал до 2006 г. и аз. Капсулата е бронирана и това е ценното на тези автомобили“, обясни Мадев.

 От пресцентъра на Националната служба за охрана заявиха, че към момента не притежават коли с това описание и не могат да проверят по обявите дали са били собственост на вeдомството. От столичната автокъща също отказаха коментар.

Според Мадев на автомобилите не може да им се търси историческа стойност, въпреки че са возили известни политици.

Следвай ме – Хоби / Шоу

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles