12.8 C
София
петък, април 19, 2024
spot_img

Продукти – профилактика срещу рака. Кои са те?

Четири продукта създават мощна защита срещу видоизменянето на клетките в ракови. Лекарите ги препоръчват за употреба при всеки възможен случай.

Медът. Ако той е натурален, а не е подправен, в състава му има всичко, което укрепва нашия имунитет: витамини от група В, витамините Е, С и А, калций, калий, магнезий, желязо, йод и цинк, природни фитонциди и фитохормони. Любителите на меда могат да се похвалят със силен имунитет, спокоен сън, липса на каквито и да е проблеми с червата и стомаха, както и с желязото в кръвта. Всички тези качества на пчелния продукт го правят здрав щит срещу рака. За целта е напълно достатъчно да подслаждате чая си с лъжичка мед или просто да хапвате сутрин и вечер от него.

Аронията. Полезните й свойства стават известни едва през ХІХ век. От тогава до сега вече този храст се използва не само за декоративни цели, но и като ценна суперхрана. Плодчетата са богати на витамини А, В, С, Е, маса незаменими микроелементи, полезни вещества и органична киселина. Този нискокалоричен плод възпрепятства натрупването на тлъстини, очиства организма от шлаките и токсините, и нормализира работата на дебелото черво. Това го прави отлично профилактично средство срещу рак именно на дебелото черво и стомаха, както и на онколокализации в други органи. Не се доверявайте обаче на всеки сироп, който се продава с етикет „Арония“. Уверете се, че той наистина е от плода, а не от изкуствен аромат.

Шипката. Наричат я още „горският доктор“ точно заради уникалните си целебни свойства. Тя съдържа повече витамин С от касиса и лимона. Това я прави супер средство за борба с възпалителните и инфекциозните заболявания. Шипката, приемана под формата на чай или сироп поддържа добро ниво на обмяната на веществата, извежда от организма вредните съединения и поддържа добрия тонус на организма. Шипката запазва своите лечебни свойства дори, когато от нейните плодчета е приготвен ликьор. Препоръчва се продукт от нея да бъде приемат при първите признаци на отпадналост и признаци на простуда. Заради тези си качества тя е много добра превенция срещу раковите заболявания.

Касисът. Този приятен на вкус и тонизиращ плод спокойно може да се нарече суперхрана от природата. Освен, че е богат на витамин С, той съдържа още и витамини от групите В, D и Е, калий, фосфор, органична киселина, пектин, ефирни масла и дъбилни вещества. Касисът защитава клетките от видоизменяне, успокоява нервната система, премахва главоболието и подобрява съня, укрепва сърдечно-съдовата система, изчиства организма от шлаките и токсините, нормализира нивото на кръвната захар. Можете да хапвате касис с кисело мляко, да пиете сок от него или да си направите чай, като листата му също са полезни. Когато украсявате десерта с него, вършите две неща – осигурявате си здраве и същевременно печелите аплодисментите на тези, които ще хапнат вашия специалитет.

 

Следвай ме – Здраве

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles