17 C
София
сряда, април 17, 2024
spot_img

Продукти саботират диетите. Кои са те?

Изнурителни диети, гладни постоянно, но кантарът се инати и не иска да ни зарадва. Едва ли има някой, който да не е изпадал в тази ситуация. Оказва се, че независимо от строгия режим, допускаме консумацията на някои, на пръв оглед, „диетични” храни, които направо саботират истинската диета.

Кои са те?

Пълнозърнестият хляб – Поръчвате си сандвич с пълнозърнест хляб и си мислите, че ще излъжете организма с нещо нискокалорично. Прочетете етика. Имайте предвид, че освен написаните там калории в 100 г има и редица вещества, като стабилизатори и подобрители на вкуса му, например. С тяхна помощ всеки пшеничен хляб може успешно да бъде превърнат в „пълнозърнест”. Въобще, не разчитайте на твърдението „диетичен”.

Плодовите сокове – сутрешната чаша портокалов сок може да се окаже по-лошо решение от чинията с пържени яйца за закуска. Той е богат на захари, които веднага постъпват в кръвта, повишават захарта в нея и пречат на успешното протичане на диетата. От соковете и нектарите, купени от магазина трябва направо да бягате далече.

Ядките – те са богати на белтъчини и засищат за дълго време. Удобни са, защото с тях не се губи време за дълъг обяд. Има обаче едно обстоятелство – те са много калорични. Вие можете да си мислите, че сте хапнали малко, но през това време организмът ви да си е набавил калории не за едно, а за две денонощия. Затова ги избягвайте.

Обезмаслените продукти – когато се говори за тях, всичко е толкова хубаво, че чак не може да бъде истина. За правилното усвояване на веществата на организма е необходима и някаква мазнина. Ако тя е напълно отделена от продукта, както остава тогава? Например, захар и натрий.  Не се доверявайте на обезмаслените продукти.

Зеленото смути – зеленият цвят е коварно нещо. На подсъзнателно ниво той се възприема като здравословен. Когато си купувате зелено смути имайте предвид, че за цвят му е достатъчен само един – два листа спанак. Останалата част от коктейла трябва да бъде запълнена с нещо и тогава в ход влизат захарта, млякото и прочие продукти, които не бива да употребявате, докато сте на диета.

 

 

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles