14.1 C
София
събота, юли 27, 2024
spot_img

Промени в движението от 24 до 26 май в София

Временна организация на движението се въвежда от 24 до 26 май в Софи, съобщиха от Столичната община. Тя се налага заради изграждането на ул.”Народен герой”.

От 6.30 ч. на 24 май до 14.00 ч. на 26 май се затваря за движението на пътни превозни средства участъка от бул. „Цар Борис III“ между бул. „Тодор Каблешков“ и Софийски околовръстен път. Това всключва и  локалните платна на бул. „Цар Борис III“, като по тях ще се пускат само автомобили в специален режим на движение. Алтернативни маршрути са   ул. „Любляна“ и бул. „Братя Бъкстон“. Временно, за да се облекчи трафикът, ще бъде разрешен левият завой от бул. „Цар Борис III“ към бул. „Тодор Каблешков“.

Самата ул. „Народен герой“ ще бъде обновена, като се предвижда строителство на кръстовището й с булевардите „Цар Борис III“ и „Ал. С. Пушкин“. Предвижда се и полагане на плътен асфалтобетон и хоризонтална маркировка на трасе по бул. „Цар Борис III“.  

На 25 май, събота, временно ще бъде спряно и движението по трамвайните релси т 04.30. до 14.00 часа.  По бул. „Цар Борис III“ то ще бъде възстановено след 14.00 ч. на 26 май, неделя.

С реализацията на кръстовището на ул.“Ал. С. Пушкин“ се осигурява алтернатива на движение към район „Овча купел“ и Околовръстен път, което ще облекчи трафика, посочиха от Столичната община. Оттам поясниха, че ако атмосферните условия не позволяват, строително-монтажните работи ще се забавят.  

Докато те се правят, градският транспорт също ще е с променен маршрут. Автобус № 107  (в посока кв. Карпузица) ще върви от Боянската църква до  ул. „Александър Пушкин“, както сега. След това ще завива наляво по бул. „Никола Петков“ и ул. „Любляна“, като ще продължи по обичайния си път до кв. „Карпузица“ двупосочно. Рейсовете ще спират на всички съществуващи спирки.

Маршрутът на автобусна линия № 260  се променя  както следва (в посока кв. Горна баня): от бул. „Прага“ по действащия маршрут до кръстовище бул. „Цар Борис III“ – бул. „Овча купел“, надясно по бул. „Овча купел“, наляво по ул. „Любляна“ и надясно по бул. „Никола Петков“ по маршрута до кв. Горна баня двупосочно.

Автобусите ще спират на всички съществуващи автобусни спирки по маршрута.

От 04.30 часа до 14.00 часа на 25.05.2024 г.

Маршрутът на трамвайни линии №№ 4 и 5  се скъсява както следва (в посока кв. Княжево и бул. „Никола Петков“): съответно от кв. Орландовци и Съдебна палата до ж.к. Бъкстон.

Маршрутът на трамвайна линия № 11 се скъсява от кв. Илиянци до ТМ ухо „Овча купел“ при стадион „Славия“.

Разкрива се временна автобусна линия № 5ТМ с маршрут: от автостанция „Княжево“ (начална и крайна спирка на автобусна линия № 58) по бул. „Цар Борис III“, наляво по бул. „Никола Петков“, надясно по ул. „Любляна“, надясно по бул. „Овча купел“, наляво по бул. „Цар Борис III“, надясно по бул. „Братя Бъкстон“, надясно по ул. „Тодор Каблешков“, направо по бул. „Овча купел“, ул. „Любляна“, бул. „Никола Петков“ и бул. „Цар Борис III“ по маршрута до автостанция „Княжево“.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Latest Articles