18.1 C
София
петък, март 29, 2024
spot_img

Промяна в движението по бул.„Шипченски проход“ в София

Промяна в движението по бул.„Шипченски проход“ в София ще има половин месец, съобщиха от Столичната община.

От 15 до 30 септември включително се забранява влизането на пътни превозни средства по южното пътно платно на бул.„Шипченски проход“ в участъка от бул. „Асен Йорданов“ до ул. „Иван Димитров-Куклата“, като движението се извършва двупосочно в северното пътно платно на бул. „Шипченски проход“ в посочения участък.

От 00.00 часа на 15 септември до 24.00 часа на 30 септември се извършват следните промени в организацията на движението:

Трамвайна линия № 20 ще се движи по маршрут от метростанция „Опълченска“ до трамвайно ухо „Гео Милев“;

Трамвайна линия № 23 ще се движи по маршрут от ж.к. „Дружба 2“ (ул. „Обиколна“) до ул. „Искърско шосе“

Разкрива се временна автобусна линия № 20-ТМ с маршрут: от спирка „Ж.к. Дружба 1” на тролейбусна линия № 11 на ул. „Амстердам” при ул. „Димитър Пешев” наляво по ул. „Димитър Пешев”, ул. „Искърско шосе”, бул. „Асен Йорданов”, бул. „Шипченски проход” и по ул. „Иван Димитров – Куклата” до автостанция Гео Милев;

Автобусите ще спират на всички съществуващи автобусни спирки по маршрута.

 Разкрива се временна автобусна линия № 22-ТМ с маршрут: от автостанция „Изток“ (начална спирка на автобусни линии № 117 и 118) по ул. „Летоструй“, надясно по бул. „Ботевградско шосе“ до гара Подуене, направо по бул. „Мадрид“, по ул. „Проф. Милко Бичев“, по бул.„Ген. Данаил Николаев“ и наляво по бул. „Ботевградско шосе“ по маршрута до автостанция „Изток“. Автобусите ще спират на всички съществуващи автобусни спирки по маршрута и на трамвайната спирка с код 1822 „Ул. Алеко Константинов“.

Следвай ме – Общество

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles