8.8 C
София
четвъртък, април 25, 2024
spot_img

Промяна на движението по бул. „Шипченски проход“

Важи от 1 април до 30 септември, налага се заради изграждане на нова станция на метрото

Въвежда се временна организация на движението във връзка с изграждането на метростанция на бул. „Шипченски проход“, съобщиха от Столичната община.

От 1 април до 30 септември 2024 г. се забранява влизането на пътни превозни средства по северното пътно платно на бул. „Шипченски проход“ между бул. „Асен Йорданов“ и ул. „Владово“, като движението се извършва двупосочно в южното пътно платно на бул. „Шипченски проход“ в посочения участък.

От 1 април до 30 септември 2024 г. включително се променят маршрутите на превозните средства на обществения транспорт както следва: Автобусите от линии №№ 1, 3, 5 и 6 ще се движат по особеното трамвайно трасе на бул. „Шипченски проход“ между бул. „Асен Йорданов“ и ул. „Владово“ в посока ул. „Иван Димитров-Куклата“ и по особеното трамвайно трасе на бул. „Шипченски проход“ между ул. „Иван Димитров-Куклата“ и бул. „Асен Йорданов“ в посока бул. „Асен Йорданов“. Спирка с код 1155 „СК ЦСКА“ на бул. „Шипченски проход“ в посока автостанция „Гео Милев“ се измества на бул. „Асен Йорданов“, на 120 преди бул. „Шипченски проход“, на 30 метра след пешеходната пътека.

В началото на януари от Столичната община съобщиха, че започва изграждането на стартовата площадка за работа на тунелопробивната машина за строителство на тунелите на участъка от метрото през район „Слатина“. В близост до площадката ще бъде изградена и новата метростанция № 6 заедно с буферен паркинг за 250 автомобила.

От 6 януари беше забранено влизането на пътни превозни средства по локалното пътно платно на бул. „Цариградско шосе“ между ул. „Димитър Моллов“ и транспортния изход на „Макдоналдс“, като движението се извършва по новоизграден обходен път, който ще замества затворения участък и ще осъществява връзка на локалното платно и бул. „Цариградско шосе“. Промените на движението ще продължат в рамките на две години и половина.

Столичната община променя организацията на движението и по ул. „проф. Александър Танев“.  От 1 до 6 април (включително) се забранява влизането на пътни превозни средства по улицата между ул. „д-р Атанас Москов“ и автобусното обръщателно колело в ж.к. „Младост 4“.

Ще бъдат въведени и промени в организацията на движение на обществения транспорт. Скъсяват се маршрутите на автобусни линии №213 и N1 до кръстовище ул. „Д-р Атанас Москов“ и ул. „Проф. Александър Танев“. Временно се закриват пет постоянни спирки, а на тяхно място се разкриват временни такива.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Latest Articles