20.4 C
София
четвъртък, март 28, 2024
spot_img

Първата любов на Фреди Меркюри разкри как разбрала, че той е гей (ВИДЕО)

Гениалният фронтмен на Queen си отиде на 24 ноември 1991 г. от усложнения вследствие на СПИН

Роуз-Мери Пиърсън – първата любов на Фреди Меркюри, разказа в тв предаване за британския Channel 5 как е осъзнала, че гаджето й е гей. Думите й предава „Daily Mail”.

Фреди и Роуз-Мери се срещат в лондонския арт колеж „Ийлинг“, в който и двамата учат. По думите на Пиърсън, когато веднъж отишли на фотоизложба, където били представени кадри с голи мъже, занимаващи се с рестлинг, Меркюри бил толкова очарован от снимките, че го заподозряла в хомосексуалност. Тя отбелязва, че възхищението му било далеч по-силно от онова, което човек изпитва по отношение на изкуството. Още един случай, който я накарал да се усъмни в хетеросексуалността на възлюбения си, бил когато през 1969-а гледали филма на Кен Ръсел „Влюбени жени“ (Women in Love), където също имало сцени на гола борба. След прожекцията Фреди останал в киното, защото искал „да проследи цялото нещо още веднъж“. „Кръвта във вените ми застина не защото това беше лош филм, а заради подтекста. Започнах да чувствам, че нещо не е наред“, спомня си Пиърсън.

По-рано, в друга от своите редки медийни изяви, тя разказва, че като студентка се движела в компания на гей художници. Фреди много настоявал да го запознае с тях, за да „провери“ сексуалната си ориентация. Тя, разбира се, отказала, а малко по-късно скъсала с него, защото не бира готова за „преминаването му на другия тротоар“. Каква била изненадата й, когато скоро след това, вместо с някой мъжага, Меркюри започва връзка със синеока блондинка на име Мери Остин, която впоследствие определя като „любовта на живота си“. Тогава разочарованата Роуз-Мери дори маха „Мери“ от името си и, за да се разграничи от новата му приятелка, решава да се нарича Роуз-Роуз.

Гениалният фронтмен на Queen Фреди Меркюри умира на 24 ноември 1991 г. от усложнения вследствие на СПИН. Музикантът никога публично не е признавал, че е гей. Той остава с Мери Остин около 7 години, а в края на живота си й завещава цялото си имущество. Последният приятел на Фреди Джим Хътън описва отношенията им в своята книга Mercury and Me. Той твърди, че са имали интимна връзка в течение на последните 6 години от живота на певеца. Някои биографи оспорват това, смятайки, че Хътън просто е бил човек от персонала на дома му. След смъртта на Фреди Джим получава в наследство такава парична сума, каквато е оставена и на другите членове от екипа на Меркюри.

Хоби / Шоу

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles