12.3 C
София
петък, март 29, 2024
spot_img

Първа помощ при домашни инциденти

Първа помощ при домашни инциденти ще демонстрират червенокръстци на 9 септември, в събота, от 10.00 ч.в Борисовата градина. Това съобщиха от БЧК и уточниха, че демонстрациите ще бъдат близо до бюст паметника на Христо Ботев.

Най-безопасното място – „у дома“, крие много опасности. Първата помощ е основно умение, което може да осигури ефективна и бърза интервенция, за да помогне при наранявания, да намали страданията и да подобри шансовете за оцеляване на човек в нужда. Милиони хора по света са наранявани или убивани от наранявания всяка година, поради неадекватна реакция или липса на навременно оказана първа помощ, твърдят от организаторите.

Инициативата в Борисовата градина ще се проведе по повод Световния ден на първата помощ, който се чества по предложение на Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец всяка втора събота на месец септември.

Демонстрациите на първа помощ при домашен инцидент до идването на лекаря е добра възможност да научим, как можем да помощнем на нашите близки при нараняване у дома.

 

Следвай ме – У дома

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles