4.9 C
София
петък, април 19, 2024
spot_img

Първият петък от август е Ден на бирата

Първият петък от август е Ден на бирата. Това не е майтап. Освен, че е ден на пенливото питие, той е и международен, което ни задължава още повече да го почетен, както подобава.

Качествените изделия за Вашта трапеза. С продуктте от АВАНТИ качествето е гарантирано при това на твърде изгодни цени.

Той е определен за празник на освежителната и създаваща настроение, особено в летните горещини, напитка, през 2007 г. в Санта Крус, Калифорния, САЩ. Първоначално това било малко местно събитие в западните Съединени щати, но впоследствие се превърнало в световен празник сред 207 градове в 50 държави на шест континента.

Международният ден на бирата се празнува, освен в САЩ, откъдето е тръгнал, също и в държавите Аржентина, Армения, Австралия, Австрия, Белгия, Бразилия,  Канада, Колумбия, Коста Рика, Ел Салвадор, Англия, Франция, Гърция, Хондурас, Хонконг, Унгария, Индия, Ирландия (държава), Израел, Италия, Япония, Латвия, Ливан, Литва, Люксембург, Република Македония, Малайзия, Мексико, Нова Зеландия, Никарагуа, Норвегия, Перу, Полша, Португалия, Пуерто Рико, Румъния, Шотландия, Сърбия, Сингапур, Словакия, Словения, ЮАР, Испания, Шри Ланка, Швеция, Тайланд, Филипини, Турция, Уганда, Уругвай, Венецуела, а от скоро и в България.

Консумацията й не създава само настроение и прохлада. Тя има и подчертан здравословен ефект.  Питието е полезно за бъбреците. Проучвания показват, че редовната консумация на бира в умерени количества намалява значително риска от образуване на камъни в тях. Механизмът е, че тя действа като диуретик и стимулира производството на урина заедно с това. Така вредните бактерии не се задържат в тялото. Същевременно, пенливата течност подобрява храносмилането, тъй като съдържа разтворими фибри. Те са в по-голяма концентрация в тъмната бира. Те са важен елемент за доброто храносмилане. Затова не се колебайте да пиете бира, докато хапвате.

Редица проучвания през последните години установяват връзка между пиенето на бира и добрата памет. Според тези изследвания, хората, които я употребяват по-често, са по-малко застрашени от Алцхаймер и от деменция. Ефектът й за красива кожа е доказан, тъй като преборба успешно пигментните петна.  Същевременно, тя е богата на витамини от група В. Витамин В3 в нея е важен за възстановяването на клетките, а витамин В9, познат още като фолиева киселина, предпазва от рак на дебелото черво. Хмелът, от който се прави бирата, съдържа вещества, които се грижат за здравето на мускулите.

Бирата в малки количества се грижи за здравето на костите. Същите ползи има и от умереното пиене на вино. Трябва да внимавате обаче, защото прекаляването с бира или вино може да има точно обратния ефект и да отслаби костите. В малки количества тя се грижи за здравето на костите. Няколко глътки от нея елиминират успешно болките в корема, киселините и гаденето.

Бирата е една от най-полезните напитки на пазара. Тя не съдържа консерванти, защото алкохолът и хмелът в нея са естествени.  

Веригата магазини АВАНТИ Ви предлага богат асортимент от продукти с отлично качество и на много добри за бюджета Ви цени. Вижте къде можете да закупите това, което Ви е необходимо ТУК.

Впрочем, от 2007 до 2012 г. Международният ден на бирата се празнува на 5 август. След 2012 г. основателите са направили проучване сред почитателите и избрали да преместят празника да е винаги в първия петък на август.

Следвай ме – Общество

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles