2.7 C
София
петък, април 19, 2024
spot_img

Пържени патладжани с домати и яйца

Който разбира, в АВАНТИ отива

Патладжаните, освен на имам баялдъ и пържени, подобно на тиквички, могат да бъдат приготвени и на тиган – типично лятно ястие в Южна Русия и Украйна. По подобен начин ги приготвят и в Полша.

  • Този своеобразен омлт е подходящ както за осново ястие, така  и за мезе или предястие. Идеално му подхожда ледено студената бира и бялото вино. Разбира се, любителите на червеното, пък и на по-градусови напитки също няма да сгрешат, ако ги консумират с този вкусен омлет. Висококачествени продукти за вашата трапеза потърсете в магазини АВАНТИ. Вижте адресите им ТУК и ТУК.

Продукти: патладжан – 1 брой, кромид лук – 1 глава, домат – 1 брой, яйца – 2 броя, растително масло – 40 мл, сол – 2 щипки, смлян черен пипер – на вкус, свежа зеленина – на вкус. По желание някои нарязват и люто чушле по време на пърженето.

Приготвяне: Патладжанът се обелва, измива, нарязва се на тънки колелца. След това се посолява със сол и се оставя за 10-15 минути да се отцеди тъмният сок. Някои домакини не белят патладжана. Режат го направо и го осоляват.

Парчетата се запържват в нагорещената мазнина в тигана. Когато са изпържени добре и от двете страни, към тях се прибавя доматът, нарядан на кръгчета. След 3-5 минути се прибавя наряданият на кръгчета лук. Запържва. Докато зеленчуците се пържат, в купа се разбиват двете яйца със сота и пипера. Изливат се върху запърженото в тигана. Когато се позапържат, се обръща. Омлетът не се обръща, ако се пържи под капак. Вече готов, той се посипва с нарязаната на ситно зеленина.

Следвай ме – Гурме

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles