14.8 C
София
четвъртък, април 25, 2024
spot_img

Рекорден брой заразени с коронавируса за денонощие

3453 са общо потвърдените случаи на COVID-19

Рекорден брой заразени с коронавируса са регистрирани за денонощие у нас.  От изследвани  2045 проби положителни са се оказали 112.  Това показват данните в Националната информационна система. Най-много са те в Шумен – 27 човека, в София-област са – 15, В Кюстендил и София-град са по 13, в Пазарджик са 10, в Сливен – 7, в Кърджали- 4.  По 2-ма инфектирани са установени във Варна, Видин, Разград и Пловдив, в Смолян и Стара Загора и Ямбол са по 3-ма, в  Добрич – 1.

Към момента в България са потвърдени общо 3453 случая на коронавирусна инфекция, като 1455 от тях са активни. Излекувани са вече 1817 лица, като през последното денонощие са регистрирани 33 от тях.

267 са общо пациентите с доказан COVID-19, които са настанени в лечебни заведения за болнична помощ. От тях 13 се намират в интензивни структури.

Националната информационна система показва, че у нас с потвърдена коронавирусна инфекция са регистрирани 326 медицински служители. За изминалите 24 часа са установени 4 нови случая на лекар, медицинска сестра, санитар и друг медицински персонал.

181 са починалите лица, при които е бил констатиран новият коронавирус. Новите смъртни случаи, регистрирани през последното денонощие, са 5. Починали са жена на 63 години с пневмония, за която няма информация за съпътстващи заболявания, 70-годишна с пневмония хронично белодробно заболяване, трета на 56 години с пневмония и хронично белодробно заболяване. Другите смъртни случаи също са на жени – на 58 години с онкологично и сърдечно заболяване, и на 78-годишна с пневмония, за която няма информация за съпътстващи заболявания.

Актуални данни за разпространението на COVID-19 по света можете да видите на този линк:  https://www.mh.government.bg/bg/informaciya-za-grazhdani/razprostrnenie-na-covid-19-po-sveta-danni-na-ecdc/

Следвай ме – Здраве

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles