8.9 C
София
петък, април 26, 2024
spot_img

Салата «Полянка» – витамини посред зима

В мрачните зимни дни, пък и в пандемията, мечтаем не само за здраве и слънце, но и за зеленина и пъстрота, радващи окото и душата.

АВАНТИ – еталон за високо качество

И, тъй като е все още рано, докато дърветата започнат да цъфтят, то можем да си доставим радостта от свежестта на трапезата.

Прекрасната ярка салата „Полянка” не само ще украси вашата маса, но и ще добави позитивно настроения в намушения мрачен ден. Нейният изискан вкус ще впечатли гостите ви, а ако я приготвяте за семейството, то ще ви карат още много пъти да им я правите. Във всички случаи имате едно отлично предястие с много витамини, но и месна съставка, което го прави идеално за напитки, като водка, ракия, черено вино. Стоки с високо качество и на изгодни за вас цени можете да намерите във веригата магазини АВАНТИ.  Те се намират ТУК и ТУК.

Продукти (за 8 порции): пилешки гърди – 2 броя, т.е. от едно пиле (сварени или пушени, може и печено пилешко месо, което е изостанало), варени яйца . 4 броя, морков варен – 1 брой, кромид лук – 0,5 глава, царевица от консерва – 1-2 супени лъжици, мандарити – 2-3 броя, майонеза – на вкус, магданоз или друга зеленина, консервиран грах – 2 супени лъжици за гарниране на салатата.

Приготвяне: пилшекото месо се сварява в подсолена вода и се изстудява. Яйцата и морковите се сваряват и изчистват. Пилешките гърди се нарязват и слагат в приготвения съд. Покриват се със слой майонеза. Отгоре се покриват с нарязания на ситно лук. Изчистените мандарини и назярани на парченца се слагат върху слоя лук. Следва слой майонеза. Следващият слой е от консервирана царевица и отново майонеза. Последният слой е от настъргания сварен морков. Околовръст салатата се украсява с граха от консерва. Отгоре се обсипва със ситно накълцана зеленина – магданоз, копър или друга по избор.

Следвай ме – Гурме

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles