4.9 C
София
петък, април 19, 2024
spot_img

Сам и гол вкъщи – предимството на дистанционната работа

Пандемията създаде много неудобства, но и ни посочи някои предимства, които не сме използвали във всекидневието. Едно от тях е дистанционната работа от вкъщи. Кой как се чувства зад екрана у дома, има ли рискове за реномето му и куп други неща, свързани с преимуществата на тази дейност показват резултатите от анкета на Лабораторията на Касперски. Като основен плюс руснаците изтъкват възможността да работят полуголи вкъщи или небрежно облечени така, както се чувстват най-удобно. Това става ясно от съобщение в сайта на компанията за киберсигурност, която е един от главните спонсори на отбора на „Ферари“ във Формула 1.

Освен работата без дрехи, анкетираните са посочили и възможността да се събуждат броени минути преди началото на работния ден.

56% от анкетираните споделят, че носят удобни дрехи, а други 11% не се тревожат от това, защото работят голи.

„Повече от половината (53%) се радват, че са се сбогували с пътуванията си до офиса и могат да се събудят няколко минути преди началото на работния ден, а също и да полегнат по време на почивките“, се казва в съобщението от Лабораторията на Касперски.

Почти една четвърт от анкетираните, 22%, обичат да работят на балкона и на чист въздух. След преминаване към дистанционна работа 20% от анкетираните започнали да гледат филми по-често, други 14% повишили интереса си към видеоигрите.

Тъй като вече не се налага да споделят работното място с колеги и колежки, 4% от руснаците, работещи от вкъщи, признават, че вече взимат по-рядко душ.

Следвай ме –У дома

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles