22.8 C
София
петък, март 29, 2024
spot_img

Светла памет на починалата от COVID-19 д-р Илияна Иванова – инфекционист в Сливен

Лекарският съюз дарява 5 000 лв. на семейството й

Починалият лекар в резултат на заразяване с COVID-19, за което бе съобщено тази сутрин от секретаря на оперативния щаб Димо Димов, е д-р Илияна Иванова.

Лекарката е работила в Инфекциозното отделение на Многопрофилната болница в Сливен. Д-р Иванова издъхна на 43 години въпреки усилията на колегите й да спасят живота й. Това е първият смъртен случай на лекар, инфектиран с коронавируса у нас.

Д-р Иванова първоначално е лекувана у дома. В четвъртък се е почувствала зле и е приета в инфекциозното отделение на болницата, в която работи. Състоянието й се влошило и е преместена в реанимацията. Издъхала е в петък вечерта.

Съпругът й също е лекар, имат едно дете.

Българският лекарски съюз реагира светкавично, като обяви, че стартира дарителска кампания за набиране на средства за семействата и близките на починалите медици в битката с COVID-19.

Първата вноска по сметката в размер на 5000 лв. ще бъде направена от съсловната организация за семейството на д-р Илияна Иванова, която загуби битката с болестта.

„В моменти като този по-важно от всякога е да останем заедно и да си помагаме! По-важно от всякога е да бъдем сплотени като съсловие и като общество и да не оставаме безучастни към болката на другите! По-важно от всякога е да покажем, че заедно можем да се справим и да помогнем! Подробности за дарителската сметка и как може да бъде помогнато на семействата и близките на починалите медици ще бъдат оповестени в началото на седмицата”, каза д-р Иван Маджаров – председател на БЛС.

Д-р Илияна Йотова ще бъде погребана на 3 май, неделя. Съпругът й е под карантина, но от лечебното заведение, в което работят са направили запитване дали може да изпрати съпругата си в последния й път.

Следвай ме – Общество

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles