14.8 C
София
четвъртък, март 28, 2024
spot_img

Скариди със спаначено пюре и авокадо

Иска ви се да разнообразите менюто на домашните с нещо по-леко, с морски отенък, но и да е леко, ненатоварващо стомаха и полезно. Много добър вариант е предястието от скариди със спаначено пюре и авокадо. За тези, които са на диета, то може да послужи и като основно меню.

Ползите от това предястие (ястие)  са много. Освен, че то не е калорично и опасно за фигурата, спанакът снабдява организма с редица витамини и минерали. Неотдавна учени доказаха, че както и киселеца той регулира кръвното налягане и очиства кръвоносните съдове от плаките.

Авокадото е изключително полезен плод, не случайно той е бил широко прилаган от ацтеките както за консумация, така и за лечение.  Авокадото е богат на калий, витамините Е, В6 и С. Каротоноидите му осигуряват много добри антиоксидантни свойства.

Скаридите се смятат за суперхрана. Мъжете на Изток ги хапват като естествен афродизиак.

Продукти: Скариди (сварени) – 200 г, авокадо – ½ плод, спанак 500 г, лимон – ½ плод, естрагон – 1 стръкче.

Приготвяне: Пасирайте скаридите в блендера, оставете няколко цели за украса. Сложете в брендера половин авокадо, листата от спанака и естрагона, полейте с лимоновия сок, пасирайте до еднородна смес. Добавете щипка сол на вкус.

Сервирайте скаридите, декорирани с полученото пюре, отгоре сложете по 1-2 цели.

Дозата е за две порции за хора, които са решили, че това ще бъде тяхно основно ястие.

 

 

 

 

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles