8.3 C
София
четвъртък, април 25, 2024
spot_img

Скумрия с домати на фурна

Скумрията е от рибите, които можете да си набавите по всяко време от близкия рибарски магазин. Важното е да е прясна.

Който разбира, АВАНТИ избира

Ползите й за здравето са много. Съставки в нея заздравяват костите, подобряват зрението, благоприятстват работата на сърцето и паметта, кожата, косата и ноктите заздравяват. Тези свойства притежават и другите риби. Затова се препоръчва този продукт да се консумира два пъти седмично.

Освен това, едно добре приготвено, вкусно рибено ястие, поднесено с бяло вина или бира ще накара гостите да Ви споменават, като отлична готвачка и домакиня дълго време. Продукти за вашата трапеза и отличното настроение на нея можете да намерите на изгодни цени в магазини АВАНТИ. (ТУК и ТУК)

Продукти: кромид лук – 2 глави, картофи – 2 броя, скумрия – 1 едра риба или 2 по-малки, домати нарязани на ситно – 400 г, олио – 4-5 супени лъжици, зелена чушка (голяма)– 1 брой, дафинов лист – 3 листенца, чубрица – на вкус, сол – 1 чаена лъжичка, захар – 1 чаена лъжичка, магданоз – на вкус, лимони – 4-5 кръгчета, черен пипер – на вкус.

Приготвяне: Почистената скумрия се измива добре и се нарязва на шайби. Поръсва се със сол и черен пипер. Картофите се обелват и се нарязват на тънки кръгчета. Лукът се нарязва на полумесеци, а зелената чушка на лентички.

Тавата за печене се намазва с олио. На дъното й се поставя нарязаният лук. Посолява се. Следва слой с картофи и зелена чушка. Върху тях се слагат рибените парчета, като леко се „вкопават” в зеленчуците.

Доматите се нарязват на ситно. В тях се добавя солта, захарта, нарязаният магданоз и чесън по желание. Тази смес се залива между рибените парчета.

Сипва се 100 мл вода и се поръчва с чубрица. Отгоре се нареждат лимоновите кръгчета и дафиновият лист. Пече се около 40-50 минути, докато остане мазнината.

Следвай ме – Гурме

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles