20.8 C
София
петък, март 29, 2024
spot_img

Следва доброто: Гимнастиката на д-р Шишонин срещу обездвижване (ВИДЕО)

Обездвижването води след себе си натрупване на килограми и формира чувство на ленивост, като така започва да мързелува и мозъкът.

СЛЕДВА ДОБРОТО

Ходенето е сред най-базовите и най-естествени човешки движения.

Значително по-характерно за тялото ни както от плуването, така и от тичането. Вероятно тъкмо защото го приемаме за толкова естествено, ние му обръщаме твърде малко внимание. Дори хора, занимаващи се с физически активности (особено фитнес) не разбират колко важно е да ходят и вместо това предпочитат да изминат всяко възможно разстояние с личния си автомобил.

Сега обаче, когато заради коронавируса covid-19 трябва да стоим вкъщи виждаме, колко много ни липсва движението. Някои компенсират с бягаща пътечка у дома и други уреди, но не всички имат такива.

https://www.youtube.com/watch?v=NIQ-xQQYgNA

„Следвай ме” ви предлага комплекс от упражнения на руския лекар – физиотерапевт А. Шишонин. С тях започваме инициативата: СЛЕДВА ДОБРОТО. Защото след неудобствата, които изживяваме заради опазване на нашето и на нашите блики здраве, неизменно ще дойде доброто!

Гимнастиката  се извършва бавно и плавно, като помага за раздвижване на  ставите и мускулите на тялото, особено в областта на шията и раменете – местата, засегнати от така досадните шипове. Същевременно, упражненията подобряват кръвообращението в горната част на торса, снабдяват мозъка с повече кислород и ни правят по-жизнеспособни и трудоспособни. Изпълнението на комплекса от упражнения изисква почти близо час – време, което обикновено нямаме. Сега  обаче, когато сме у дома, можем да помислим за нашето здраве и да се поупражняваме заедно с д-р Шишонин. Първоначално е добре упражненията да се правята два до три пъти седмично, за да се избегне преумората. Впоследствие може и всеки ден, доколкото имате време и желание. Успех! Започваме сега! СЛЕДВА ДОБРОТО!

Следвай ме – Здраве

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles